16 Mart 2016 Çarşamba

Floresan Çap Etiketleri

 Her Ebat ve Ölçüde, Baskılı veya Baskısız Olarak Etiket Üretimi Yapıyoruz.
OK ve RED Etiketi Olarak Kullanılmakta Olan Yuvarlak Etiket Çeşitlerimiz Yeşil ve Turuncu Olarak Floresan Etiket Çeşitleridir.


10mm Çapında Floresan OK Etiketi
 30mm Çapında Floresan OK ve RED Etiketleri
20mm Çapında Floresan OK ve RED Etiketleri

OK etiketi ve RED etiketi




İstenilen Ölçüde Floresan Etiket Üretimi Yapıyoruz. 
İrtibat : +90 212 485 66 64

3 Mart 2016 Perşembe

RFID Etiket Nedir

RFID TEKNOLOJİLERİ

Radyo Frekanslı Tanıma (Radio Frequency Identification-RFID) teknolojisi, canlı ve cansız her türlü nesnenin dokunmadan belirli bir mesafeden tanınmasında ve izlenmesinde kullanılır.  RFID teknolojileri giderek artan büyük bir oranda dünya genelinde ve ülkemizde yaygınlaşmakta ve birçok sektörde kullanılmaktadır. Otomotiv, akaryakıt, lojistik, perakendecilik, tarım, sağlık, ilaç, tekstil, finans, bankacılık, enerji, kamu, üretim, güvenlik, turizm gibi birçok sektörde geniş uygulama alanlarında aktif ve yaygın olarak kullanılmaktadır.

RFID teknolojiler operasyonel maliyetleri oldukça azaltmakta, iş akışlarını hızlandırmakta, verimliliği ve karlılığı artırmaktadır.

RFID teknolojisi 4 temel bileşenden oluşur:
1-     RFID Etiket (çip ve anten’den oluşur)
2-     RFID Yazıcı
3-     RFID Okuyucu
4-     Programlama Aracı

RFID ETİKETLER

RFID etiket (tag), tanınmak istenen nesnelerin (ürün, paket, taşıt, insan, hayvan, vd.) üzerine veya içine doğrudan yerleştirilir.

RFID etiketin içindeki çipe kaydedilmiş bilgileri okumak için gerekli iletişim, okuyucu ile etiket içinde bulunan anten aracılığıyla radyo frekans (RF) sinyalleriyle sağlanır. RFID etiket, okuma alanına girdiğinde okuyucu tarafından algılanır ve çipinin kendi koduyla birlikte içinde kayıtlı bilgileri anteni vasıtasıyla okuyucuya kablosuz ve temassız olarak gönderir.

Enerjiyi alma yöntemine bağlı olarak, etiketler aktif, pasif ve yarı pasif olmak üzere üçe ayrılır. Aktif RFID etiketlerde, iletişim ve işlem için enerji kaynağı bulunurken,  pasif RFID etiketler gerekli enerjiyi okuyucudan alırlar. Okuyucunun çiple haberleşmesini RFID etikette bulunan anten sağlar.

RFID etiketler fiziksel olarak birçok şekilde tasarlanabilmektedir. Plastik ve kağıt etiketler ihtiyaca göre değişik şekil, büyüklük ve ambalajlarla imal edilmektedir.

RFID çiplerin kendilerinin tekil bir kimlik kodu vardır (unique ID code) ve içine tanınmak istenen nesnelerle ilgili her türlü bilgi kaydedilebilir. RFID çiplerin bellek kapasiteleri uygulamaya/ihtiyaca göre belirlenebilmektedir. Nesnelerin ismi, ürün kodu, vb bilgiler en fazla 1K seviyesinde bellek kapasitesiyle çözülebilmektedir. Yüksek bellek kapasitesi, nesne hakkında çok fazla bilgi yüklenmek veya uygulamaya bağlı olarak nesneleri izleme veya takip bilgilerinin sürekli kaydedilmek istendiğinde gerekli olmaktadır.

RFID çiplerin kopyalanması oldukça zordur. Her çipin üretici tarafından belirlenmiş bir tekil (unique ID number) kimlik numarası/kodu vardır. RFID etiketlere birden fazla koruma seviyesi koyulabilmektedir. Güvenlik teknolojileri kullanılarak çip içindeki bilgilere erişim engellenebilmekte, çip kilitlenebilmekte veya kullanılamaz hale getirilebilmektedir.

RFID OKUYUCULAR

RFID okuyucular elle taşınabilir, araca monteli ve sabit olmak üzere 3 çeşittir. Etiketlerin kodlarının ve içinde kayıtlı bilgilerin okunup sisteme iletilmesi görevini görürler. Okuyucular da çiplerin sahip oldukları standartlara (ISO 14443, ISO 15693 gibi) göre çalışmaktadır. RFID okuyucunun okuma kapasitesi; çipin frekansına, gücüne, RFID etiketin aktif veya pasif olmasına, antenin hassasiyetine, ortamda sıvı veya metal olup olmamasına gibi birçok etkene bağlıdır. Okunup yazılabilen etiketlerde okuma kapasitesi genelde yazma kapasitesinden daha yüksektir. Aktif RFID çipler de pasif RFID çiplere kıyasla daha geniş kapsama alanına sahiptir.

RFID YAZICILAR

RFID yazıcıların da okuyucular gibi sabit ve taşınabilir modelleri bulunmaktadır. RFID yazıcılar, etiketlerin içindeki çiplere bilgi kaydedilmesinde, bilgilerin okunmasında ve güncellenmesinde kullanılırlar. Masaüstü, dizüstü ve el bilgisayarlarına kablolu veya kablosuz bağlanabilmektedirler. RFID etiketin içindeki çipe bilgi kaydetmenin yanında, etiketi de basan RFID yazıcılar da bulunmaktadır.

29 Şubat 2016 Pazartesi

Ertaş Barkod Etiket Tic. Ltd. Şti.

Ertaş Barkod Etiket Tic. Ltd. Şti.
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi
MUTSAN San. Sit.
M-2 Blok No:37
Başakşehir / İSTANBUL
TEL 0212 485 66 64
WHATSAPP : 0549 485 66 64
FAX : 0212 485 66 65
EMAIL : ertas@ertasbarkod.com



Google Harita İçin TIKLAYIN

11 Şubat 2016 Perşembe

Yeni Türkiye Logosunun Anlamı

Discover The Potential : Potansiyelini Keşfetmek
KÜFİ VE ELİ BELİNDE
Logonun karakteri oluşturulurken küfi yazı stili ve geleneksel kilimlerde yer alan eli belinde deseninden yararlanıldı. Ayrıca Turkey yazısının içinde bulunan desenlerde de çini sanatında kullanılan figürlerden esinlenildi. Yazıyı oluşturan 8 desenin her biri ayrı bir anlam içeriyor:
BÜYÜME: Ülkenin kesintisiz devam eden kalkınmasının mesajını veriyor.
SİNERJİ: Birlikte çalışma yeteneğini sergiliyor.
DÜNYA: Türkiye’nin dünyadaki konumunu güçlendirmesini anlatıyor.
BULUŞMA: Hem iki kıtanın hem de insanların Türkiye’de buluşmasını temsil ediyor.
HEM DOĞULU HEM BATILI: Türkiye’nin iki yönlü olmasını sergiliyor.
İNOVASYON: Yaratıcılığın ülkenin karakteristik özellikleri arasında yer aldığını gösteriyor.
BİRLİKTELİK: Ülkenin birliğini ve birlikte çalışma kabiliyetini belirtiyor.
UYUM: Türkiye’nin uyum sağlama özelliğini ifade ediyor.


10 Şubat 2016 Çarşamba

Silvermat (Demirbaş) Etiketi

Silvermat Etiket

Kuşe Etiket Çeşitleri

Kuşe

Üst Yüzeyi Parlak veya Mat Olarak İki Çeşidi Bulunmaktadır. Üzerinde Çukurluk Yokdur ve Üst Yüzeyi Vellum Malzemeye Göre Daha Düzgündür. Ribon Baskıya Uyumlu Etiket Malzemesidir. Genel Olarak Wax Ribon ile Baskı Yapılabilir. Etiket Üzerinde Kalıcı Özelliğe Sahipdir.

Termal Etiket Özellikleri

Eko Termal Etiket

Maliyet Bakımından En Uygun ve Ekonomik Etikettir. Eko Termal Etiketler Hava Koşullarına (Isıya ve Neme) Dayanıklı Değildir. Kısa Süre Kullanılmak Üzere En Uygun Etiket Malzemesidir. Ribon Kullanmadan Baskı Alınabilir.

Lamine (Top)Termal Etiket

Lamine Kaplama Özelliği ile Etiketlerin Üzerinde Koruyucu Kaplama Sistemi Sayesinde Eko Termal Etikete Göre Çok Daha Fazla Dayanıklıdır. Genelde Difriz İçerisinde Saklanan Malzemeler Üzerinde Kullanılır. Yazının Dağılmama Özelliği ve Yapışkanın Soğuk Hava Şartlarına Dayanıklılığı ile Öne Çıkmaktadır. Ribon Kullanmadan Baskı Alınabilir.

Barkod Kontrol Basamağı Hesaplama


EAN-13 Barkod Kontrol Basamağı Hesaplamak İçin TIKLAYINIZ



GTIN-13 numaralama yapısı aşağıda gösterilmiştir:
Seçenek
GS1 Firma Öneki
Ürün Numarası
K.B.
7 basamaklı
N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7
N8 N9 N10 N11 N12
N13
8 basamaklı
N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7 N8
N9 N10 N11 N12
N13
9 basamaklı
N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7 N8 N9
N10 N11 N12
N13
10 basamaklı
N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7 N8 N9 N10
N11 N12
N13
11 basamaklı
N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7 N8 N9 N10 N11
N12
N13
12 basamaklı
N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7 N8 N9 N10 N11 N12

N13

GTIN-8 numaralama yapısı aşağıda gösterilmiştir:
Ürün Numarası
K.B.
N1 N2 N3 N4 N5 N6 N7
N8

Barkod Nedir Nasıl Oluşturulur

Barkod Nedir? ve Nasıl Oluşturulur?

Kalın ve ince çubuklarla, bu çubuklar arasındaki boşluklardan oluşan dizidir.  Çubukların ve boşlukların yan yana dizilmesi ile 0-9 arası rakamlar, alfabedeki harfler ve nokta, virgül gibi işaretler simgelenebilir. Bir rakam, harf ya da özel işaretin çubuklarla simgelenebilmesi için bu çubukların nasıl dizilmesi gerektiği barkod alfabesi (bar code symbology) ile tanımlanır. Çubukların yan yana dizilmesinin kurallarını belirleyen bir çok barkod alfabesi vardır; bu alfabelerin bir kısmı yalnızca rakamları simgelerken, bir kısmı hem rakamları, hem harfleri hem de özel işaretleri simgeler.GTIN-13 tanımlama numaraları barkodlar üzerine EAN-13 barkod alfabesi kullanılarak basılır. Aşağıda EAN-13 barkod alfabesi ile üretilmiş bir barkodun ticari ürün üzerine uygulanması örneklenmiştir.
 Barkodun basılması ve ürün paketinin üzerinde yer alması için uygulanabilecek değişik yöntemler vardır. Uygulanacak yöntem belirlenirken, ürün barkodunun ürüne nerede iliştirileceği, barkod etiketinin üzerinde yer alması istenen bilgiler, basılması istenen barkodun sayısı gibi çeşitli etkenler göz önüne alınmalıdır. Eğer bir ürünün barkodu çok sayıda basılacak ise en ucuz ve kolay yöntem, barkod için master film edinmektir. Master film, bir baskı makinesinde üretilen, üzerinde barkodun bulunduğu negatif ya da pozitif filmdir. Master filmin üretimi sırasında, barkodun çubukları doğrudan filmin üzerine çizilir. Bu film, daha sonra ambalaj üzerine baskı yapmak üzere kullanılacağından çok temiz olmalı, basılan barkod ise standart ölçülere uygun olmalıdır.
 



 

Etiket Üretimi Zebra Bayi Olarak Sizinle Çalışmak İsteriz

Barkod Etiket
Baskılı Etiket
Ribon
Barkod Yazıcı
Barkod Okuyucu
Kart Yazıcı
Renkli Yazıcı
Japon Akmaz
D110A
Renkli Ribon