4 Ekim 2012 Perşembe

Etiket Çeşitlerinden Bazıları

Eco Termal etiket : genel olarak kısa vadeli kullanımda olan etiket cinsidir. Raf ömrü 3-6 ay arasındadır ve  hızlı tüketilen mamüllerde kullanılmaktadır. Eko Termal etiket, özel bir kağıdın üzerine termal ısı transferi ile baskı alınmasıyla oluşturulmaktadır. Isıya duyarlı etiket tipleridir. Nem, alkol, ısı ve ışığa karşı duyarlı olup, kendi kendine kararma özelliği vardır.
Lamine (Top) Termal Etiket : Her iki yüzeyi de lamine edilerek nem ve aşırı ışığa karşı dayanıklı hale getirilmiş bir termal etiket tipidir. Eko termal etikete oranla üzerindeki yazılar daha kalıcıdır. Uzun süreli uygulamalarda kullanılmalıdır. Ribonsuz baskı yapılmaktadır. Sürtünmeye ve dış ortam darbelerine karşı eko termal etikete oranla daha dayanıklıdır.
Kuşe Etiket : Termal Transfer baskı  yöntemi ile baskı alınabilen etiket tipleridir. Yüzeyleri pütürsüzdür, parlak ve mat olmak üzere iki tipe ayrılırlar. Ribon baskıya uygun,dış etkenlerden etkilenmeyen etiket tipleridir.  Isıya,neme, alkole ve diğer olumsuz dış etkenlere karşı dayanıklıdır.
Fastyer Etiket : Yırtılma özelliğine sahip Fastyre Etiket, ribon baskısına uygun bir yapıda göstermektedir. Yapışkanlı tarafı metalik gri ile boyanmış olup, üst tarafı vellum ya da kuşe kağıt ile kaplanmaktadır.  Fastyre Etiket, bazı sektör tarafından lastik etiketi tekstil etiketi yada çuval etiketi olarak da bilinmektedir.
Pe Opak Etiket : Ribon baskısına uygun bir yapıya sahiptir.  Belirli bir esnekliğe sahiptir ve akış yönünde yırtılmaz özelliği bulunmaktadır.  Akış yönünün aksine doğru müdahalede bulunulduğunda ise esneme gösterir.  Doğrudan ısı verilirse büzüşmektedir. Parlak ve mat olarak kullanım alanına göre iki çeşittir. Opak Polietilen etiketler,  suya ve neme karşı dayanıklıdır.
Pp Opak Etiket : Sert yapıdan oluşan bir etiket hammaddesidir.  Suda ve nemde bozulma göstermez. Isıya ve ışığa  dayanıklı olan opak polipropilen, esnemez ve zorlanmadığı müddetçe kolay kolay yırtılmaz.  Parlak ve mat olarak kullanım alanına göre iki çeşittir. Ribon baskısına uygun etiket hammaddeleri arasında yer almaktadır.
Data 80 Pe : Ribon baskısına uygun bir etiket hammeddesi olan data polietilen etiket, ısıya ve ışığa dayanıklı bir yapıdan oluşmaktadır.  Yapışkanı özel bir maddeden üretildiğinden dolayı, tuzlu deniz suyuna bile 1 ay dayanmaktadır yani deniz suyunda bile çözülmeme özelliğine sahiptir. Data Polietilen etiketin yüzeyi mattır ve pürüzsüz sert bir yapıya sahiptir.  Yırtılmaz ve esneme göstermez.
Floresan Etiket : Zemini floresan boya ile boyanmıştır. Ribon baskı yöntemi uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder