12 Kasım 2012 Pazartesi

9 Kasım 2012 Cuma

Ribon Çeşitleri Nelerdir ?

Ribon Çeşitleri Nelerdir?
Temelde ribonlar 3 çeşittir. Bunlar ;
1. Wax Ribonlar
2. Wax/Resin Ribonlar
3. Resin Ribonlar

1- WAX Ribonlar
Standart etiket baskılarında ve genel amaçlı baskı uygulamalarında kullanılan ribondur. Diğer ribonlara göre daha ekonomiktir. Normal Termal Transfer kağıtlarda ve bazı sentetiklerin baskısında kullanılan genel amaçlı bir ribondur.Bu ribonun yapısını parafin içerikli şeritler oluşturur. Bu parafin barkod yazıcı kafasının sıcaklık etkisiyle akışkan hale gelir ve kullanılan malzeme üzerine yapışır ve soğuyarak katılaşır. Böylece baskı yapılmış olur. Kaliteli bir baskı alınmasını sağlar. Anti-statik bir yapıya sahip ve yazıcı kafasını koruyucu bir etkisi vardır.

2- WAX/RESIN Ribonlar
Vellum, kuşe kağıt, sentetik malzemeler veya direncin yüksek olması gereken yerlerde çokça kullanılır. Parafin içeren mürekkebe reçine karıştırılarak elde edilen ribonlardır. Kullanılan reçine, baskı yapılan yüzey üzerindeki baskının daha dirençli olmasını akmalara, kazınmalara ve bazı dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. WAX ribonla karşılaştırıldığında toz, yağ gibi leke bırakan maddelere karşı daha dayanıklıdır. Bu da WAX ribon gibi Anti-statik özelliğe sahiptir ve özel yapısı sayesinde yazıcı kafasını koruyucu bir etkiye sahiptir. Çok yönlülüğü sayesinde birçok uygulamada kullanılan bir ribondur. Standart etiket baskısının yanı sıra baskının daha dayanıklı olması istenen uygulamalarda kullanılır. Kaliteli bir baskı alınmasını sağlar.

3- RESIN Ribonlar
Yapılan baskının mekanik etkilere, ısıya ve çözücülere karşı yüksek dirençli olması gereken alanlarda kullanılır. Resin ribon ile yapılan baskı lekeye, yağa, kimyasal maddelere, ışığa, suya, toza karşı diğer ribonlara göre çok daha dayanıklıdır. Genellikle sentetiklerde (PP,PE) kullanılır. Tamamen reçineden oluşmuştur ve hemen her tür yüzey üzerinde mükemmel sonuç verirler. Kazıntı ve akmalara karşı maksimum
derecede dayanıklıdırlar. Anti-statik özelliğe sahiptir ve yazıcı kafasını koruyucu etkisi vardır.

Ribon Nerelerde Kullanılır ?

Ribon Nerelerde Kullanılır?
Ribonlar termal transfer baskı yönteminde kullanılırlar. Direk termal baskıda
ribonlar kullanılmazlar. Çünkü direk termal baskı yönteminde zaten termal kağıt
kullanılmakta ve bu kağıt ısıtılarak baskı işlemi yapılmaktadır. Bu yüzden termal
kağıda baskı yapılacağı zaman ribon kullanılmaz.

Ribon Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
Çok kullanılan 2 baskı yönteminden biri olan direk termal baskı yönteminde
ribon kullanılmaz ve termal etiketler kullanılır. Termal etiketler, faks kağıdı gibi bir süre
sonra kararabilirler. Termal etiketler güneş ışığı, nem, ısı ve dış ortamlardan
etkilenebilirler. Bunun sonucu olarak ta üzerilerindeki bilgiler kaybolabilir veya
okunamaz hale gelebilir. Aynı zamanda termal etiketlerin stoklanması da sorun
yaratabilir. Termal etiketler yüksek hızda yazıcı kafasına da zarar verebilmektedir.
Ribon kullanıldığında hem yazıcı kafası korunmuş olur hem de vellum etiketler
kullanıldığı için güneş, nem, ısı veya dış ortamlardan fazla etkilenmezler. Böylece
daha kalıcı ve sağlıklı baskı sağlanmış olur. Veya uygun ribon ile baskı yapıldığında
etiket sudan, kimyasal maddelerden de etkilenmez.

Ribon Nedir ?

Ribon (
Şerit) Nedir?
Şerit), bir yüzeyi belirli bir sıcaklıkta eriyebilen ve diğer yüzeyinde de bir
koruma katman
ı barındıran ve barkod yazıcılarda barkod etiketleri basmak içinkullan
ılan çok ince bir filmdir.

6 Kasım 2012 Salı

Zebra TLP3842 Barkod Yazıcı

ZEBRA TLP3842 BARKOD YAZICI
ZEBRA TLP3842 BARKOD YAZICI
Marka: Zebra
Ürün Kodu: TLP3842
TLP3842 Standart Barkod Yazıcı    

Marka : Zebra
Model : 3842-10320-0001
Baskı Yöntemi : Termal & Termal Transfer
Baskı Hızı : 51mm/sn
Baskı Genişliği : 104mm
Baskı Uzunluğu (maks) : 279 mm
Çözünürlük : 300 dpi
Hafıza : 256KB SRAM / 512KB Flash
İletişim Portları : Seri & Paralel & USB
Ethernet : Yok
Tipi : Masaüstü
Kasa : Plastik
LCD : Yok
Etiket Sensörleri : Yok
Çalışma Sıcaklığı : 5C ile 41C arası
Programlama Dili : EPL2
Ağırlık : 1.5 KG
Boyutlar : 201 mm x 173 mm x 248 mm
Garanti Süresi : 24 ay
 

Kuyumcu Etiketi 12,00 TL

ÖLÇÜ 10mm x 74mm Kuyumcu Etiketi     12,00 TL
KAĞIT CİNSİ PP Opak
ETİKET ADETİ 1250 Adet
KUKA İÇ ÇAPI 40mm
BARKOD YAZICI TÜRÜ Argox, Zebra, Tsc, Toshiba, Citizen, Avery Dennison
KULLANIM ALANI Kuyumcu Etiketi, Gözlük Etiketi,
RİBBON CİNSİ Resin Ribbon
 

Barkod Neden Gereklidir ?

Bir Üretimden Veri Toplama projesinde, üretim bilgilerinin bilgisayar ortamına otomatik olarak taşınmasının yanısıra, bilgilerin hatasız ve hızlı bir şekilde toplanması da esastır. Bilgisayar ortamlarına bilgi girişleri klavye ve tuşlar yardımıyla veya otomatik algılayıcı sistemlerle yapılır. Klavye üzerinden tuşlara basılarak yapılan bilgi girişinde insan faktörünün rolü büyüktür ve hata oranı yüksektir. Yapılan hesaplamalar klavye ile bilgi girişlerinde hata yapma olasılığını % 76 olarak göstermiştir.
Otomatik algılayıcı sistemlerin ilk türü " Punched Card " denilen delikli şeritler idi. Günümüzde telex sistemleri gibi bazı yerlerde halen kullanılmaktadır. Daha sonra manyetik teyp adı verilen şeritler bu sistemlerin yerini almıştır. Ancak manyetik özelliğinin korunmasının zorluğu araştırmacıları başka çözüm arayışlarına itmiştir. Böylelikle optik algılayıcılar keşfedilmiş ve kullanıma sunulmuştur.

barkod İlk çıkan optik algılama sistemi OCR adı verilen ve halen günümüzde kullanılan karakter tanımlama sistemidir. Ancak bu sistemde kullanılan karakterler nümerik sayılar ve birkaç alfanümerik karakterlerden ibaret olup yeterli olmamıştır ve nihayet 1970′li yıllarda barkod adı verilen çizgi kod sistemi keşfedilmiştir.
Çizgi kod sisteminde karakterler ince ve kalın çizgiler ile aralarındaki boşlukların kombinasyonları ile kodlanırlar.
Barkod günümüzde en fazla ürün tanımlamasında kullanılmaktadır ve hatalı okuma oranı 10 milyonda bir'den düşük hesaplanmıştır. Barkodlanmış bir mamülün üretim bandındaki aşamaları, kalite kontrol durumu, ambar girişi ve ambar sevkiyatı barkod okuyucular ve bunların bağlı olduğu bilgisayar sistemi ile otomatik olarak izlenmekte, günlük, haftalık, aylık üretim bilgileri ve listeleri maksimum doğrulukta kolayca alınabilmektedir. Barkod aynı şekilde market uygulamalarında, güvenlik ve personel giriş-çıkış takibi, ambar giriş ve sevkiyat uygulamaları gibi endüstrinin birçok alanlarında yoğun olarak kullanılmaktadır.
Endüstriyel Veri Toplama Terminalleri, doğrudan barkod ve manyetik kart okuyuculara bağlanarak alınan bilgi sinyallerini deşifre edebilen, dijital girişleri ile iş makinalarının elektronik kontrol devrelerine bağlanarak kontrol ve bilgi sinyalleri alabilen ve sinyal çıkışları ile makinaları kontrol edebilen tipik bilgisayarlardır. Üzerinde çalıştırılan özel yazılımlar ile toplanan verilerin değerlendirilmeleri, bilgisayar ortamlarına transferleri, aynı zamanda veriler doğrultusunda iş makinalarının hız ve performans bilgilerinin de toplanarak sisteme aktarılmaları sağlanır.

Barkod Proğramları, Barkod Yazılımları

BARKOD PROGRAMLARI , BARKOD YAZILIMLARI
Barkod etiketlerinin tasarımını yapmak ve etiketleri bastırmak için yazılımlara ihtiyaç duyarız. Barkod yazılımlarının sunması gereken özellikler.
  • Kolay kullanım
  • Barkod etiketlerinin tasarımının program içerisinden yapılabilmesi
  • Bastırılan etiketlerin takibi
  • Raporlama
  • Her tür yazıcı desteği
  • Uyumlu işletim sistemlerinin farklı versiyonlarında çalışabilme
olarak sıralanabilir.
Barkod oluşturma ve oluşturulan barkodları yazıcıdan çıkarma işlemi bir çok program tarafından yapılabilmektedir. Özellikle çizgisel barkodların üretilmesi son derece kolay olduğundan piyasada bir çok ücretsiz çizgisel barkod oluşturma programı vardır.
İstendiği takdirde ( çizgisel barkod için fontunuz var ise ) MS WORD ve benzeri yazı programlarından dahi çizgisel barkod oluşturabilirsiniz.

Etiket Nedir ?

Etiket, Bir Malın Tür, Miktar, Fiyat Vb. Nitelikleri Veya Kitap, Defter Vb. Şeylerin Kime Ait Olduğunu Belirtmek İçin Üzerlerine Konulan Küçük Kağıt.

Etiket Nedir ? Doğru Etiket Nasıl Seçilir ?

İnternet gibi milyarca sayfanın bulunduğu ve hergün milyonlarca sayfanın eklendiği bir okyanusta aradığımızı daha kolay bulmamıza yardımcı olan ve web 2.0 ile hayatmıza girmiş olan etiketler hakkında genel bir tanıtım yazısıdır.
Etiket Nedir?
Etiket (ingilizcesiyle tag) bir yazının içeriğini özetleyen anahtar kelimelerdir diyebiliriz.
İyi güzel diyon da, bu etiketler ne işe yarar?
 Etiketler blog yazarının yazılarını kendi istediği şekilde organize etmesine olanak sağlar. Çünkü (mevcut olan kategorilere) yeni yazı  kategorileri eklemesini sağlar.
Etiketlerin faydalarını maddeler halinde saymak istersek ;
*  İnternet gibi milyonlarca sayfanın bulunduğu bir okyanusta insanların aradıklarını daha kolay bulmasına yardımcı olur. Örneğin iphone hakkında bir yazı yazdınız ve kullanıcılar iphone etiketine tıkladığı zaman tüm iphone etiketli yazılara birden ulaşabilecektir.
* Etiketler birbirine benzeyen yazıların listelenmesine yardımcı olacağı için yazınızın daha çok okunmasına aracılık etmektedir.
* Siteyi ziyaret eden kişilere etiketler yardımıyla alakalı yazılar sunmuş olursunuz.
 olur sanırım.
 Doğru Etiket nasıl seçilir?
Yazınızı en iyi ifade edecek  kelimeleri etiket olarak kullanmanızda fayda olacaktır. Bence minimum 3 ve maksimum 10 adet etiket kullanılması yazılan yazıya çok şeyler katacaktır.
Etiket seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda kendinizi yazınızı okumaya gelecek kişilerin yerine koyup 'Benim yazımı okuyacak insanlar aramalar sırasında nasıl bir arama yapardı?' diye düşünmekte faydalı olacaktır.

3 Kasım 2012 Cumartesi

Barkod Etiket Üretim

Her Ebat ve Ölçüye Göre İsteğe Bağlı Olarak Baskılı Veya Baskısız Barkod Etiket Ürün Etiketi Kargo Etiketi Koli Etiketi Kuyumcu Etiketi Terazi Etiketi Tekstil Etiketi Demirbaş Etiketi Gibi Etiket Çeşitlerinin Üretimini Yapıyoruz. Hızlı Güvenilir Kaliteli ve Uygun Fiyat Garantisi Veriyoruz. ERTAS BARKOD Olarak Tüm Etiket Çeşitleri Üretimi Yapıyoruz.