9 Kasım 2012 Cuma

Ribon Çeşitleri Nelerdir ?

Ribon Çeşitleri Nelerdir?
Temelde ribonlar 3 çeşittir. Bunlar ;
1. Wax Ribonlar
2. Wax/Resin Ribonlar
3. Resin Ribonlar

1- WAX Ribonlar
Standart etiket baskılarında ve genel amaçlı baskı uygulamalarında kullanılan ribondur. Diğer ribonlara göre daha ekonomiktir. Normal Termal Transfer kağıtlarda ve bazı sentetiklerin baskısında kullanılan genel amaçlı bir ribondur.Bu ribonun yapısını parafin içerikli şeritler oluşturur. Bu parafin barkod yazıcı kafasının sıcaklık etkisiyle akışkan hale gelir ve kullanılan malzeme üzerine yapışır ve soğuyarak katılaşır. Böylece baskı yapılmış olur. Kaliteli bir baskı alınmasını sağlar. Anti-statik bir yapıya sahip ve yazıcı kafasını koruyucu bir etkisi vardır.

2- WAX/RESIN Ribonlar
Vellum, kuşe kağıt, sentetik malzemeler veya direncin yüksek olması gereken yerlerde çokça kullanılır. Parafin içeren mürekkebe reçine karıştırılarak elde edilen ribonlardır. Kullanılan reçine, baskı yapılan yüzey üzerindeki baskının daha dirençli olmasını akmalara, kazınmalara ve bazı dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasını sağlar. WAX ribonla karşılaştırıldığında toz, yağ gibi leke bırakan maddelere karşı daha dayanıklıdır. Bu da WAX ribon gibi Anti-statik özelliğe sahiptir ve özel yapısı sayesinde yazıcı kafasını koruyucu bir etkiye sahiptir. Çok yönlülüğü sayesinde birçok uygulamada kullanılan bir ribondur. Standart etiket baskısının yanı sıra baskının daha dayanıklı olması istenen uygulamalarda kullanılır. Kaliteli bir baskı alınmasını sağlar.

3- RESIN Ribonlar
Yapılan baskının mekanik etkilere, ısıya ve çözücülere karşı yüksek dirençli olması gereken alanlarda kullanılır. Resin ribon ile yapılan baskı lekeye, yağa, kimyasal maddelere, ışığa, suya, toza karşı diğer ribonlara göre çok daha dayanıklıdır. Genellikle sentetiklerde (PP,PE) kullanılır. Tamamen reçineden oluşmuştur ve hemen her tür yüzey üzerinde mükemmel sonuç verirler. Kazıntı ve akmalara karşı maksimum
derecede dayanıklıdırlar. Anti-statik özelliğe sahiptir ve yazıcı kafasını koruyucu etkisi vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder