6 Kasım 2012 Salı

Etiket Nedir ? Doğru Etiket Nasıl Seçilir ?

İnternet gibi milyarca sayfanın bulunduğu ve hergün milyonlarca sayfanın eklendiği bir okyanusta aradığımızı daha kolay bulmamıza yardımcı olan ve web 2.0 ile hayatmıza girmiş olan etiketler hakkında genel bir tanıtım yazısıdır.
Etiket Nedir?
Etiket (ingilizcesiyle tag) bir yazının içeriğini özetleyen anahtar kelimelerdir diyebiliriz.
İyi güzel diyon da, bu etiketler ne işe yarar?
 Etiketler blog yazarının yazılarını kendi istediği şekilde organize etmesine olanak sağlar. Çünkü (mevcut olan kategorilere) yeni yazı  kategorileri eklemesini sağlar.
Etiketlerin faydalarını maddeler halinde saymak istersek ;
*  İnternet gibi milyonlarca sayfanın bulunduğu bir okyanusta insanların aradıklarını daha kolay bulmasına yardımcı olur. Örneğin iphone hakkında bir yazı yazdınız ve kullanıcılar iphone etiketine tıkladığı zaman tüm iphone etiketli yazılara birden ulaşabilecektir.
* Etiketler birbirine benzeyen yazıların listelenmesine yardımcı olacağı için yazınızın daha çok okunmasına aracılık etmektedir.
* Siteyi ziyaret eden kişilere etiketler yardımıyla alakalı yazılar sunmuş olursunuz.
 olur sanırım.
 Doğru Etiket nasıl seçilir?
Yazınızı en iyi ifade edecek  kelimeleri etiket olarak kullanmanızda fayda olacaktır. Bence minimum 3 ve maksimum 10 adet etiket kullanılması yazılan yazıya çok şeyler katacaktır.
Etiket seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken önemli bir konuda kendinizi yazınızı okumaya gelecek kişilerin yerine koyup 'Benim yazımı okuyacak insanlar aramalar sırasında nasıl bir arama yapardı?' diye düşünmekte faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder